Recuperacio de dades, disc dur, ordinadorRecuperacio de dades, disc dur
Benvinguts - discs durs, ordinadors, pc, mac, portātil, servidor, raid...
recuperaciķ de discs durs de pc, mac, servidor, ordinador, portatil, raid...
per arreglar disc dur espatllat de pc, mac, servidor, ordinador portātil, raid 1, raid 5...
venda discs durs
emulador hard disk
FAQ - recuperacio de disc dur
datex: manteniment i reparaciķ, hard disk, ordinador, pc, mac, portātil, raid1, raid5...
recuperacio de discs durs - contactes
recuperacio disc dur, raid 5recuperacio disc dur, recuperacio raid
Recuperaciķ Disc Durrecuperacio de discs durs- Preguntes recuperacio disc dur, raid 5
 
Madrid 911 019 683 / Barcelona 93 408 05 16

Tel. 902 026 310

 
Aquesta part , el 'FAQ': Frequent Asked Questions, està dedicada a les preguntes que ens fan, sovint, els clients sobre la recuperaciķ de dades i discs durs.
recuperacio disc dur, raid 5recuperar disc dur - FAQ
  El meu tècnic informātic pot recuperar les dades del disc dur?
Per què una sala blanca per arreglar el disc dur i recuperar-hi les dades?
És sempre possible recuperar els fitxers perduts o esborrats d'un disc dur?
El meu disc dur seguirà en garantia després de recuperar-hi les dades?
Les causes principals d'avaria del disc dur i de la pčrdua de dades
Quin és el termini necessari per recuperar les dades en un disc dur?
Quin és el cost de la recuperaciķ de les dades en el disc dur?
Són alguns discs durs més fàcils de recuperar que d'altres?
  Menu - recuperacio discs durs
recuperacio dades disc dur - FAQ
recuperaciķ dades discs durs, recuperar dades disc dur
  tornar - recuperacio dades disc dur
El meu tčcnic informātic o qualsevol servei de reparaciķ pot recuperar les dades del disc dur?
recuperacio dades disc dur


Per suposat, no dubtem de la capacitat del vostre servei de reparaciķ informātica per afrontar un problema del disc dur. Tanmateix, mentre un informātic general poques vegades fa front a un problema del disc dur, més de 20 anys d'experiència ens han permès enfrontar-nos a qualsevol tipus d'error del disc dur, de l'esborrament de dades i de la pèrdua d'arxius i, a més a més, de desenvolupar una competència aguda sobre el disc dur.

Normalment, els informātics generals, per bona que sigui la seva competència, es limiten a intervencions vinculades amb avaries del software. De vegades, i si les dades no són vitals, el servei informàtic de la vostra empresa pot intentar canviar la placa electrōnica del disc dur per arrencar-lo novament.
Atenció: Aquesta intervenciķ senzilla i aparentment benigna pot esdevenir desastrosa en diversos casos, per exemple, si l'avaria electrònica amaga, en realitat, un error mecānic com un bloqueig dels capįals (head-blocks). En aquest cas, en canviar la placa electrònica, el disc dur arrenca i els capįals rasquen els plats magnčtics (disk crash o head landing). És per això que cal comprovar l'estat intern del disc dur a una cambra neta. Així doncs, si les vostres dades són vitals o importants, millor no arriscar-s'hi i enviar el disc dur a un laboratori especialitzat en recuperaciķ de dades a cambres netes.

A més a més, és poc provable que el vostre servei de reparaciķ informātica disposi de la infrastructura necessària (la qual cosa representa inversions elevades) per arreglar un disc dur espatllat i recuperar arxius informātics esborrats o perduts:

- Sales blanques de classe 100
- Equipaments de prova de disc dur
- Servo trackers
- Softwares per recuperar un esborrament de dades o una pčrdua d'arxius
- Col·laboració dels fabricants de discos durs
- Formació contínua en reparaciķ informātica, electrōnica i micromecānica
Per recuperar dades i fitxers informātics, cliqueu sobre recuperaciķ de dades

recuperar dades disc dur
  tornar - recuperacio dades disc dur
 
Recuperaciķ de disc dur - Avaria de disc dur
IBM - Maxtor - Quantum - Seagate - Western Digital WDC
Fujitsu - Hitachi - Toshiba - Samsung
HP Hewlett Packard - Dell - Compaq - Conner
recuperar dades disc dur, hard disk, seagate, maxtor, ibm, hitachi, toshiba, fujitsu, quantum
  tornar - recuperacio dades disc dur Per què una sala blanca per arreglar el disc dur i recuperar-hi els arxius ?
 


Una sala blanca (o cambra neta) és un espai impol·lut on es duen a terme les intervencions mèdiques, farmacèutiques o electrōniques. El disc dur és un perifčric informātic molt sensible a la pols i a la humitat. La cambra neta és essencial per obrir i arreglar el disc dur. La reparaciķ del disc dur és una etapa inevitable per recuperar arxius després d'un error físic, mecānic o electrōnic. Es tracta d'una reparaciķ provisional que permet l'accés a les dades. Després de la recuperaciķ, el disc dur no funciona a la majoria dels casos.

D'altra banda, un mer error electrònic de disc dur provoca, sovint, una avaria mecānica, per exemple un bloqueig de capįals o un aterratge dels capįals en els plats magnčtics (disk crash o head landing). El procediment de recuperaciķ de les dades només es pot determinar amb total seguretat a una cambra neta.

Per arreglar un disc dur, la sala blanca ha de ser, com a mínim, de classe 100: La rigorositat de la classe 100 exigeix menys de 100 partícules de més de 0.5µm per peu cúbic d'aire. Per què la classe 100? Perquè dins del disc dur la distància entre els capįals i els plats magnčtics és inferior a una partícula de pols de l'aire. Tots els laboratoris especialitzats en recuperaciķ de dades haurien de tenir sales blanques de classe 100. A la pàgina web del fabricant de discos durs Western Digital, podreu comprovar quines poques empreses, a Europa i al món, posseeixen aquest tipus d'infrastructura.

Per a recuperar fitxers o arxius, cliqueu sobre recuperar fitxers o arxius

 
  tornar - recuperacio dades disc dur
 
Recuperar les dades - Problema de disc dur
IBM - Maxtor - Quantum - Seagate - Western Digital WD
Fujitsu - Hitachi - Toshiba - Samsung
HP Hewlett Packard - Dell - Compaq - Conner
recuperaciķ de discs durs, recuperar dades disc dur
  tornar - recuperacio dades disc dur És sempre possible recuperar les dades esborrades o perdudes d'un disc dur?
 


En determinats casos és impossible recuperar els arxius perduts, principalment si el disc dur ha estat totalment espatllat per un crash disk, és a dir, si els plats del disc dur estan completament ratllats després d'una caiguda dels capįals de lectura als plats magnčtics. En aquest cas es parla d'un aterratge de capįals o de disk crash (o crash de disc dur). Amb aquest tipus d'error físic, part de la informaciķ recuperable és, moltes vegades, inutilizable. Però no heu de perdre l'esperança, sovint existeix una oportunitat per recuperar els arxius sobre un disc dur espatllat, fins i tot en els casos de pčrdua d'arxius que semblen definitius: incendis, inundacions...

Atenció: Quan un disc dur dringa (emet un 'clic clic' o un soroll de metall rascat), és molt possible que estigui tenint lloc un crash de disc dur. El 'clic clic' del disc dur és el símptoma típic d'un bloqueig de capįals que sovint finalitza en crash disk complet si el disc dur no es para amb temps. En general, la recuperaciķ de les dades és més complicada, parcial o fins i tot impossible després d'un crash disk. El millor és que per a qualsevol intervenciķ envieu el disc dur a un laboratori especialitzat que estigui equipat amb sales blanques de classe 100. (Nota: L'expressió "crash disk" s'utiliza sovint de manera abusiva per descriure una simple avaria de disc dur).

La reescritura de dades és un cas impossible de recuperaciķ, és a dir, quan s'escriuen i se salven dades sobre dades anteriors.

Pel que fa a la formataciķ o a l'esborrament de dades, gairebé sempre és possible recuperar la informaciķ perduda. En aquest cas l'èxit de la recuperaciķ de les dades depèn més aviat de les acciones que l'usuari empren després del problema que de la avaria mateixa. Com sempre, si les vostres dades són importants o vitals, millor no emprendre quelcom per intentar de recuperar els arxius.

Voleu recuperar dades esborrades o arxius perduts? Cliqueu sobre recuperar arxius

 
  tornar - recuperacio disc dur
 
Recuperaciķ disc dur - Arreglar disc dur
IBM - Maxtor - Quantum - Seagate - Western Digital WDC
Fujitsu - Hitachi - Toshiba - Samsung
HP Hewlett Packard - Compaq - Dell - Conner
recuperar dades, recuperacio dades discs durs
  tornar - recuperacio dades discs durs El meu disc dur continuarà en garantia després de recuperar-hi els arxius?
 


Datex pot treure els precintes de la garantia (per obrir el disc dur i recuperar els arxius en la cambra neta) sense perdre la garantia dels discos durs de les marques següents: IBM, Maxtor, Quantum, Seagate, Western Digital WD.

Així mateix, la garantia del disc dur es manté després d'una recuperaciķ de dades amb Datex. El fabricant de discos durs Western Digital ha seleccionat al seu web uns quants laboratoris de recuperaciķ de dades que disposen de la infrastructura necessària per aquest tipus d'intervenciķ. Si us interessa, trobareu els laboratoris europeus a la columna de la dreta del web de Western Digital.

El fabricant Seagate declara que cap laboratori està oficialment acreditat per recuperar dades sobre els discs durs de la seva marca. No obstant, la garantia del disc dur Seagate es manté de manera sistemàtica, si la recuperaciķ de les dades s'efectua a laboratoris especialitzats com ara Datex.

Voleu recuperar arxius en un disc dur espatllat? Cliqueu sobre recuperar arxius

 
  tornar - recuperaciķ de discs durs
 
Recuperaciķ disc dur - disc dur espatllat
IBM - Maxtor - Quantum - Seagate - Western Digital WDC
Fujitsu - Hitachi - Toshiba - Samsung
HP Hewlett Packard - Compaq - Dell - Conner
hard disk, hdd, seagate, maxtor, ibm, hitachi, toshiba, fujitsu, quantum
  tornar - recuperar disc dur Les causes principals d'avaria del disc dur i de la pčrdua de dades
 


Malgrat les precaucions, el risc de la pčrdua de dades persisteix. Les causes més habituals de la pčrdua d'arxius són les següents:
- cops a l'ordinador (PC, Mac, servidor, portātil, RAID...).
- l'ordinador cau (PC, Mac, servidor, portātil, RAID...).
- arxius infectats per un virus informātic
- oxidaciķ del disc dur
- contrastos de temperatures
- obsolescència del disc dur
- curt circuit en la placa electrōnica
- defecte de fabricaciķ del disc dur
- tall del subministrament elčctric
- sinistres: inundació, incendi
- error humā
- formataciķ o esborrament accidental o intencional de les dades

Voleu recuperar dades perdudes o arxius perduts? Cliqueu sobre recuperar arxius

  tornar - recuperar disc dur
 
Recuperar les dades - Disc dur estropellat
IBM - Maxtor - Quantum - Seagate - Western Digital WDC
Fujitsu - Hitachi - Toshiba - Samsung
HP Hewlett Packard - Compaq - Dell - Conner
disc dur avariat, disc dur espatllat, disc dur estropellat
  tornar - recuperar dades disc dur Quin és el termini necessari per recuperar les dades en un disc dur?
 


El termini de recuperaciķ de les dades depčn sobretot de l'avaria del disc dur (error mecānic, electrōnic, etc.) o del tipus de pčrdua de les dades (esborrament, formataciķ, etc.). Però també en depèn del tipus de disc dur (IDE, SCSI), de la capacitat i de la quantitat de dades que hi conté.

El problema més gran amb el que ens trobem a la nostra tasca de recuperaciķ de les dades és el següent: Per saber si la recuperaciķ és factible, hem de recuperar les dades. Només sabrem si les dades es poden recuperar, un cop la intervenciķ hagi finalitzat, és a dir, quan les dades han estat realment recuperades i comprovades.

Si es tracta d'un esborrament de les dades o d'una formataciķ del disc dur, s'ha de comptar entre 1 i 3 dies de mitjana, diagnōstic inclòs. Si es tracta d'una avaria física (mecānica o electrōnica) s'ha de comptar, en general, entre 1 i 3 dies per obtenir el resultat provisional o definitiu de l'anālisi. Segons quin sigui el tipus de problema, es necessita entre 1 dia i 1 setmana de mitjana per obtenir el resultat definitiu de la recuperaciķ de les dades.

El problema del termini es fa palès, sobretot, en el cas d'un error físic del disc dur. El termini més llarg respon a la cerca de peces de recanvi. En efecte, fins i tot, si l'objectiu no és arreglar el disc dur sinó recuperar la informaciķ, poden fer falta peces de recanvi per arreglar el disc dur de forma temporal per tal d'accedir a les dades i traslladar-les a un altre suport magnčtic (per exemple, per canviar els capįals del disc dur). Tot i els milers de discos durs que tenim en estoc a tota Europa i malgrat el suport per part dels fabricants, és, de vegades, difícil de trobar-ne peces de recanvi. Tot i la nostra voluntat d'actuar ràpid per als nostres clients, la qüestió del termini és, de vegades, una dada difícil de determinar.

Per recuperar arxius del disc dur: recuperar arxius

 
  tornar - recuperacio dades disc dur
 
Recuperaciķ disc dur
IBM - Maxtor - Quantum - Seagate - Western Digital WDC
Fujitsu - Hitachi - Toshiba - Samsung
HP Hewlett Packard - Compaq - Dell - Conner
discs durs, hard disk, seagate, maxtor, ibm, hitachi, toshiba, fujitsu, quantum
  tornar - recuperacio dades disc dur Quin és el cost de la recuperaciķ de les dades en el disc dur?
 

El cost de recuperaciķ de les dades depèn de paràmetres diferents:
- el tipus de suport (disc dur IDE, disc dur SCSI, memory pen, memory stick...)
- la marca del disc dur (IBM, Seagate, Western Digital, Maxtor, Quantum, Fujitsu, Hitachi, Toshiba...)
- el tipus d'ordinador (PC, Mac, servidor, ordinador portātil, RAID 1, RAID 5...)
- el sistema operatiu (Linux, Unix, Macintosh, Novell, Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows 2003 server...)
- el tipus d'avaria (avaria mecānica, electrōnica, esborrament de les dades, formataciķ del disc dur...)

Els preus se situen, en general, entre els 300€ (memory stick, per exemple) i els 6000€ (alguns sistemes RAID5), i entre els 500€ i els 2000€ per als discos durs. Existeixen centenars de casos de pčrdua de dades i altres moltes intervencions possibles. Per tant, podrem establir un preu aproximat bastant precís, si ens faciliteu informaciķ sobre el vostre disc dur. Teniu més informaciķ sobre aquest tema a recuperaciķ de dades

 
  tornar - recuperacio disc dur
 
Recuperar disc dur
IBM - Maxtor - Quantum - Seagate - Western Digital WDC
Fujitsu - Hitachi - Toshiba - Samsung
HP Hewlett Packard - Compaq - Dell - Conner
avaria disc dur, disc dur espatllat, disc dur estropellat
  tornar - recuperacio dades Són alguns discos durs més fàcils de recuperar que d'altres?
 
Globalment la complexitat de la recuperaciķ de les dades és molt semblant d'un disc dur a un altre. Tanmateix, existeixen uns discos durs que tenen avaries típiques, les quals fan que la probabilitat d'èxit s'apropi al 100% (si no han estat manipulats prèviament). Igualment, el termini de la recuperaciķ d'aquests discos durs sol ser relativament ràpid a la majoria dels casos (d'1 a 2 dies de mitjana, si no hi hagut intervenciķ prèvia).

Es tracta, per exemple, dels discs durs Fujitsu els models del quals comencen per MPG, MPF o MPE (per exemple: MPG3204AT, MPG3102AT, MPG3409AT, MPG3204AH, MPF3204AT, etc.). El símptoma típic d'aquest disc dur és que 'la bios no el reconeix'.

També sol ser bastant ràpida la recuperaciķ de les dades dels discos durs dels portātils Toshiba, IBM, Fujitsu, Hitachi, Dell, Compaq (laptop, portātil notebook) o del disc dur IDE Quantum Fireball LCT 3.5 series.

Per recuperar arxius dels discos durs: recuperaciķ discs durs

 
  tornar - recuperacio dades disc dur
 
Avaria de disco duro - Problema de disc dur
IBM - Maxtor - Quantum - Seagate - Western Digital WDC
Fujitsu - Hitachi - Toshiba - Samsung
HP Hewlett Packard - Compaq - Dell - Conner
hard disk, seagate, maxtor, ibm, hitachi, toshiba, fujitsu, quantum